ÕIGE VÕI VALE ⟩ Faktikontrolli meeskond

Copy

Tagamaks kaheldavate faktiväidete kontrolli teaduspõhisus, on Postimehe faktikontrolli meeskond moodustatud Postimehe teadustoimetuse baasil.

Meeskonda, kes faktikontrolli eest veab, kuuluvad:

  • teadustoimetuse juht Marek Strandberg (vastutab faktikontrolli meeskonna toimimise eest; tegutseb nii faktikontrolöri kui teiste autorite faktikontrollide toimetajana) 
  • teadustoimetuse ajakirjanik Mariliis Kolk (põhiline faktikontrolli reporter, vastutab meeskonnas kontrollimist vajavate faktide leidmise ja nendega seotud uurimistöö ja allikatega suhtlemise eest)
  • peatoimetaja asetäitja Jaan Väljaots (lõpetanud Tartu ülikooli ajakirjandusosakonna 1994. aastal, töötanud uudiste-, krimi- ja kohtureporteri ning toimetajana; vastutab meeskonnas faktikontrollide igakülgse objektiivsuse eest).

Lisaks kaasab faktikontrolli meeskond jooksvald teisi autoreid Postimehe teadustoimetusest ja teistest toimetustest. 

Postimees kuulub Baltikumi suurimasse meediakontserni Postimees Grupp, mis hõlmab trüki- ja internetimeedia, televisiooni- ja raadioteenuseid. Postimehe peamiseks tuluallikaks on tellimuste ja reklaami müük.

Postimees on Eesti Meediaettevõtete Liidu liige, järgib Eesti ajakirjanduseetika koodeksit, Meediaettevõtete Liidu hea tava leppeid ning osaleb kaebuste lahendamisel Pressinõukogu töös.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles