FBI ekspeadirektor Louis Freeh algatas veel ühe huvide konflikti ohuga kliendisuhte

Herman Kelomees
, väitlustoimetaja
Copy
FBI ekspeadirektor Louis Freeh aastal 2013 toonase peadirektori Robert Mulleri ametist lahkumise tseremoonial kõnet pidamas.
FBI ekspeadirektor Louis Freeh aastal 2013 toonase peadirektori Robert Mulleri ametist lahkumise tseremoonial kõnet pidamas. Foto: Wikimedia Commons

Rahandusminister Martin Helme sõnul tehti USA Federaalse Juurdlusbüroo (FBI) endisele peadirektorile Louis Freeh'le enne tema palkamist põhjalik taustakontroll. Postimehe faktikontroll tegi enda võimaluste piires sedasama ning leidis lisaks Volkswageni-juhtumile teisegi näite sellest, kuidas Freeh'd on huvide konfliktis süüdistatud.

NCAA ehk National Collegiate Athletic Association on pisut nagu kombinatsioon Ameerika neljast suurest spordiliigast – NBA, NHL, NFL, MLB) – ainult et ülikooli tasandil. Ülikoolisport on USA-s au sees, mistõttu on NCAA aastatulu suurem, kui miljard dollarit. Näiteks NCAA korvpalli tippliigas mängivad ka mitmed lootustandvad Eesti kossutalendid.

Eelmisest kümnendist pole NCAA-l valusamat mälestust, kui pedofiiliaskandaal, mille keskmes oli alates 1887. aastast tegutsenud ning 110 000 pealtvaatajat mahutaval Beaveri staadionil mängiv legendaarne Ameerika jalgpalli võistkond Penn State. Meeskonna kaitsemängu treener Jerry Sandusky mõisteti lõpuks süüdi kümnes pedofiiliaepisoodis. Ta oli asutanud probleemide küüsis noorte heaks töötava mittetulundusühingu Second Mile, ent lisaks heategude tegemisele kasutas ta ühingu juurde toodud lapsi ära siis, kui viis nad Penn State’i ülikoolilinnakusse «ekskursioonile».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles