FAKTIKONTROLL Uus dokfilm siiski ei näita Michael Schumacheri praegust seisu

Herman Kelomees
, väitlustoimetaja
Copy
Michael Schumacher
Michael Schumacher Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters / Scanpix

Kuigi Eesti ajakirjanduses on ilmunud säärane väide, ei ole tõendeid sellest, justkui näidataks seitsmekordse vormel-1 maailmameistri elust ja karjäärist kõnelevas dokumentaalfilmis Michael Schumacherist sellised kaadreid, mis on üles võetud pärast temaga 2013. aastal toimunud suusaõnnetust.

Kõnealuses uudisnupus mainitakse, et «film portreteerib nii Schumacheri edulugu kui ka praegust seisu». Kuigi Saksa spordilegendi miljonid fännid tahaks oma iidoli seisundi kohta rohkem teada, ei õnnestunud Postimehe faktikontrollil leida tõendeid, mis kinnitaksid väidet uuemate kaadrite ülesvõtmisest.

Schumacheri mänedžer Sabine Kehm on Benettoni ja Ferrari roolis tiitleid võitnud piloodi privaatsust kiivalt kaitsnud, põhjendades, et selline olnuks mehe enda soov. Mitmed väljaanded on tsiteerinud Kehmi selgitust selle kohta, mis filmis sisalduma saab: «See näitab kompromissitut võidusõitjat, ambitsioonikat noort meest, pragmaatilist mehaanikut ning enesekindlat meeskonamängijat ja pereinimest. Loo osaks on tema vormel-1 karjääri tipphetked, tema sportlikud tõusud ja mõõnad ning seni nägemata arhiivikaadrid.»

Illustratsioon: Postimehe faktikontroll
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles